T i P i T i

O nama


Pozdrav! Moje ime je Matea Biočić, savjetnica sam za nošenje i majka 4 djece. Ovo je kratka priča o našem putu kroz nošenje...

Kako smo počeli...

U vode roditeljstva i malih beba uplovili smo 2009. godine rođenjem naše prve kćeri. Pretražujući internet naletjela sam na mei tai, nosiljku koja mi se odmah svidjela. Od prvog nošenja i Najstarija i ja smo bile očarane. Nosiljka je spasila svašta, od ručkova i kolača, preko šetnji po kiši i snijegu koje bi morale preskočiti u kolicima, pa sve do maminih ispita. Tada nisam bila svjesna svih dobrobiti nošenja, ali bilo nam je super i nosili smo se gotovo svakodnevno.

Vrtirepka nam se pridružila nepune 2 godine kasnije. S malo više informacija, bebicu sam željela nositi od početka. Nabavili smo elastičnu maramu i nije sve išlo po planu. Napravili pogrešan odabir s obzirom na godišnje doba i nismo se nosili onoliko koliko smo planirali. No prvi mjeseci su proletjeli i dočekao nas je naš mei tai.

Premotajmo opet nešto manje od 2 godine i evo Treće sreće. Ovaj put oboružala sam se slingom, ali nije bilo bez problema: zapinjao je, nesigurnost da će beba ispasti, činilo se komplicirano, vremena za pokušaje i pogreške bilo je malo uz 3 malenih, nikoga u blizini za pitati da mi pokaže... I ponovno sam odlučila spremiti sling, sačekati koji mjesec i koristiti MT. Treća sreća uspavljivala se u MT svaki dan gotovo punih godinu dana.

I ona je došao Najmlađi, drugačiji od ostalih, koji je mamu natjerao da neke stvari pokuša ponovno, neke stvari po prvi puta i nanovo otkrije predivni svijet nošenja. Sling i marama postali su dio naše svakodnevnice, isprobali smo razne strukturirane nosiljke u potrazi za nasljednikom našeg obožavanog MT kojeg smo prerasli.

Sadašnjost....

Ono što želim je pomoći roditeljima, na način koji meni nije bio dostupan: da izbjegnu početničke greške, da probaju nosiljke uz savjet prije nego zaključe da “to nije za njih”, “da je prekomplicirano” i “da su presmotani”. Neće svakome odgovarati ista nosiljka, nekima uopće nošenje neće odgovarati, ali da bi to rekli moramo probati. Ponekad je potrebno samo malo tuđeg iskustva da se sitne greškice isprave i nošenje postane uživancija. Nošenje je vještina koja se uči, nekada se iz prve pogodi baš ono što savršeno odgovara, a nekada je potrebno uložiti malo truda, no na kraju se svakako isplati.

Budućnost..

Prvom prilikom završiti edukaciju za savjetnicu za nošenje (osnovni die Trageschule tečaj završila sam u studenom 2016., a napredni u veljači 2017.) te pružiti roditeljima potpunu i stručnu podršku i pomoć u odabiru prave nosiljke za njihove potrebe.